Gönderen: 2008-10-Subat Saat 14:43 | Kayıtlı IP
|
|
|
selam arkadaslar nota ve tab olayi aslinda bilinmesi gereken saylerden tabiki öncelikli olarak nota bilinmeli ama yeni ögrenen biri için tab en kolayi.çünkü okunusuda prattiktede rahatlik veriyor.ben 12 yildan fazladir gitar la ilgiliyim çok konsere katildim bana nota getirselerde pek bagli kalmam ben kulagima güvenirim vede çalacagim diyer ensturmanlara eger iyilerse zorluk çekmezsiniz çünkü paslasmalarla is götürürsünüz ikinci sola ensturman saglamsa hersey bu ikisi üzerine diziliryani önemli olan konser esnasinda sola ensturmanlarin uyumu yoksa gerisi kolar alt yapilarla doldurulur bana göre herseyden önemlisi müzik kulagidir örnek:nota bilginiz çok iyi tab bilginizde çok iyi ,ama yaraticiliginiz sifir yani dogaclamaniz yok transpozeniz dogaliyla olmayacak çünkü kulaginiz zayif hersey nota veya tab demek deyildir gitarda diyer ensturmanlar gibi yaraticilik ister buda kulaga baglidir gitari iyi kullana biriyle piyano çalan biri arasinda fark yoktur bir besteyi düsünün ilkin onu yaratirken kisisel becerileriniz ortaya çikar sonra nota gelir onu notaya dükmek sonraki is.yani notada tab da süpesiz gerekli ancak bir müzisyenin kulagi iyi deyilse her zaman baskasina mahkumdur biri sizin önünüze ilaki nota akisi koyacak yoksa çalamzsiniz diye birsey yoktur.
iyi çalismalar hoscakalin.
__________________ hersey müzik ve gitar için.
|